Jucarii de apa

Publicat de Mariana 20 aprilie, 2010 0 comentarii

Pernite de ace

Asa arata noile mele pernite de ace :) Am gasit niste pattern-uri dragute si usoare in cartea aceasta. Cu greu m-am hotarat pe care sa le pun in aplicare, pentru ca toate sunt foarte frumoase, colorate, vesele si imbietoare :) Nu degeaba se numeste cartea asa cum ati vazut.

Dar cum nu voiam sa-mi ocup chiar toata ziua de sambata si cum de multa vreme aveam nevoie de niste pernite de ace, am ales doar calutul de mare, steluta de mare si cochilia de melc de mare. Le-am citit in ochi menirea lor de pernite ideale.

Problema e ca dupa ce le-am terminat, imi placeau asa tare ca nu prea imi venea sa infig ace in ele :)

Pernite de acePernite de ace

Materialele folosite: bumbac satinat (calutul si steaua), finet (cochilia de melc) si vata pentru umplutura. Tiparele sunt foarte usor de realizat, eu chiar le-am desenat de mana, “la ochi”, pentru ca nu mai aveam tus la imprimanta.

Asa ar arata ele sub apa? :D

Pernite de ace


Tarta cu ciocolata si cocos

Publicat de Mariana 14 aprilie, 2010 2 comentarii

Tarta cu cocos si ciocolata

Reteta aceasta este preluata de pe site-ul lui Susan Powers si are ca final un desert gustos si mai ales sanatos. Ce m-a atras la ea a fost blatul de cocos dar pana la urma, am ramas cel mai impresionata de sosul de ciocolata. Are o textura foarte matasoasa, aproape fluida, nu ma mai saturam uitandu-ma la el :))

              Tarta cu cocos si ciocolata

Mie mi-au iesit 5 tarte mai mici, modelate in forme de 7 cm diametru si inca vreo 4-5 bilute de “aluat”. Sosul mi-a prisosit, dar nu m-am suparat pentru ca a mers de minune ca dip pentru fructe. L-am diminuat cu niste capsuni si portocale :D.                                                              

               Tarta cu cocos si ciocolata                  

Sa trecem la reteta:

Blatul 

- 1 cana cocos uscat

- 1/3 cana ulei de cocos sau de palmier

- 1/2 cana migdale inmuiate in apa cel putin 6 ore

Se mixeaza toate ingredientele in blender, se pune compozitia rezultata in formele de tarta si se trimit la rece.

Crema

- 1/2 cana pudra de cacao sau de carob

- 1/2 cana sirop de agave sau miere

- 1/4 cana ulei de cocos sau de palmier

Mixati toate ingredientele, turnati peste tarte si tineti la frigider cel putin 30 min, pentru a se intari. La aceasta contribuie uleiul folosit, fie el de cocos sau de palmier, ambele avand proprietatea de a se solidifica la temperaturi joase.

Thank you, Susan Powers! :)


Esenta de vanilie facuta acasa

Publicat de Mariana 06 aprilie, 2010 3 comentarii

IMG_1485-1 

In sfarsit am desfacut esenta de vanilie pusa la intuneric pe la inceput de ianuarie. Reteta am gasit-o pe site-ului Inei. Eu am folosit 4 pastai de vanilie si ceva mai mult alcool decat o cana, atat cat sa le acopere.

N-a fost o idee prea buna sa pun mai mult de o cana totusi, pentru ca acum are un miros cam pronuntat de votca :|

Am repetat operatiunea cu pastaile ramase si mai putina votca si sper ca peste alte 3 luni (… :( ) sa am esenta de vanilie ideala.


Floricele ninse

Publicat de Mariana 03 aprilie, 2010 2 comentarii

Praji1 

Zilele acestea mi-am luat la serviciu mai mereu un amestec de migdale cu stafide, caise uscate si seminte de floarea soarelui. Asa am observat cat de gustoasa e combinatia migdale-stafide. Drept urmare, ieri, cum am ajuns acasa, pac m-am apucat de amestecat ingrediente. Nici macar nu am mai stat sa caut vreo reteta. Totul a fost facut la ochi si la gust.

Au iesit niste prajitureleee, miam-miam. Normal ca m-am simtit tare mandra de inventia mea si am notat imediat in carnetel combinatia castigatoare (eu uit foarte repede :D).

Ce ziceam?

A, da! Deci sa o scriu si pe minunatul blog, poate o incearca cineva si isi va spune “Waa, ce bine ca am descoperit reteta asta simpla, rapida si gustoasa!” :D. Initial am avut in minte ceva gen “blat-crema intinsa peste el” dar apoi am decupat floricelele si am pus doar cate o lingurita de crema pe fiecare. A ramas ceva crema pe care am mancat-o cu spor direct cu lingurita :D .

Deci:

Blat

un pumn de migdale (eu am un pumn mic)

stafide pana cand compozitia devine lipicioasa si se poate modela

fulgi de nuca de cocos, dupa gust

Toate ingredientele se amesteca in blender. Se formeaza o bila si se intinde cu mana pe o suprafata de pe care se poate apoi decupa.

Crema

un pumn caju

1/2 pahar apa

2 Lg sirop de agave / miere

1 lg pudra de carob / cacao

Toate ingredientele ---> blender.

Se decupeaza compozitia-blat si se orneaza cu compozitia-crema.

Se ning prajiturelele cu fulgi de cocos.

Pam-pam!

Praji2


Amsterdam Spirit revine

Publicat de Mariana 01 aprilie, 2010 2 comentarii

Pentru ca sunt prea multe locurile frumoase pe care le-am descoperit aici.

IMG_9154-2

IMG_9338-2

IMG_0214-1

IMG_9148 copy1

IMG_9218-1

IMG_9798-1

IMG_9857-2


Amsterdam Spirit

Publicat de Mariana 3 comentarii

Cateva amintiri din excursia in Amsterdam.

IMG_6005 copy


IMG_9143 copy


IMG_9151 copy


IMG_9245copy