Weekend raw

Publicat de Mariana 14 februarie, 2010 2 comentarii

         Weekend-ul acesta am incercat doua retete raw pe care le-am vazut pe blogul Florinei Todoran. Eu ii apreciez blogul in special pentru pozele prezentate. In ceea ce priveste retetele, sunt unele pe care le incerc din curiozitate, pentru combinatiile deosebite de ingrediente. Multe dintre acestea sunt insa mai greu de procurat. E ok totusi sa folosesti alternativele prezentate de Florina sau daca nu, pur si simplu sa experimentezi cu inlocuitori care iti sunt mai la indemana.
         Ce am incercat eu ieri si azi: pernute cu cacao si tort cu zmeura si ciocolata.
         Cum am adaptat retetele:
         - la pernute, pentru ca nu am gasit pe nicaieri faina de in, am folosit faina de canepa. Nu stiu cat de mare este diferenta dintre cele doua, cert este ca pernutele au iesit cu un gust puternic de cacao, ceea ce nu a fost tocmai pe placul meu. Uleiul folosit a fost din samburi de struguri. O sa incerc aceasta reteta si cu mai putina cacao, sau poate chiar deloc, sa vad ce inlocuitor gasesc :)
          Oricum, in final, rezultatul a fost totusi satisfacator. Pot inlocui cu succes cerealele din comert. Raman destul de crocante in lapte cald si au un gust placut. Cred ca se pot si umple cu fructe confiate, poate o sa incerc si asta :).


              - la tort am facut putin mai multe schimbari. Am inlocuit nucile cu un amestec de nuci si migdale prajite doar putin (cam 2/3 migdale). Aveam nuci, dar dupa ce am stat o ora sa le sparg si am constatat ca adunasem doar o cana, am decis ca or sa se potriveasca foarte bine si migdalele prajite :)
             Zmeura a fost inlocuita cu capsuni, pentru ca le aveam deja in frigider.
             Rezultatul, o prajitura destul de uimitoare. Mi-a placut mult textura, care e iesit usor crocanta, datorita migdalelor prajite. Partea mai putin buna a fost din nou, cantitatea mare de cacao. Mi s-a parut ca anihila celelalte arome, inclusiv a capsunilor. Se poate si sa fi trebuit sa pun eu mai multe capsuni...
             Una peste alta, a fost totusi ok. Plus ca am inregistrat 2 premiere: primul tort si totodata primul desert raw pregatit de mine :D     
             Si acum, niste poze:






    






Jucarie noua si lucioasa

Publicat de Mariana 4 comentarii


           So... Cea mai recenta jucarie in posesie: o masina de cusut :D Are 70 de modele de cusaturi, 23 decorative, 7 pentru patchwork si quilting, cusaturi pentru butoniere. Sper sa le folosesc pe toate de-a lungul timpului si sa iasa multe lucruri frumoase de sub acul ei. (Are si functie de ac dublu, deci as putea spune si "de sub acele ei" :D).

           Am inceput asadar sa caut site-uri cu tutoriale de cusut si am dat peste multe carti si clipuri pe youtube despre cum sa-ti confectionezi genti, haine, paturi, chiar si balerini. Mi-am cumparat si revista Burda, care am inteles ca ar fi cea mai buna in domeniu dintre cele care apar si la noi in tara. Este in germana, dar are tipare si instructiuni de coasere traduse in romana. Inca nu am cusut niciun model de acolo, majoritatea sunt mai avansate. M-am initiat si in cunosterea de termeni specifici domeniului, cum ar fi "patchwork" si "quilting". Totusi e destul de anevoios sa duci la final modele mai complicate daca nu ai la indemana unelte precum "cutting mat" si un "rotary cutter". Nu le-am gasit pe nicaieri pe la noi, doar pe site-uri straine. Inca nu mi le-am procurat, dar sper sa le am in curand.

         Au trecut aproape 2 luni de cand am inceput sa cos la masina si am reusit sa duc la bun sfarsit 5 "proiecte": o acoperitoare pentru masina de cusut, o traistuta, un sort de bucatarie, o geanta si o perna "de stat pe jos" :)

        Acoperitoarea pentru masina de cusut (care apare in pozele urmatoare) este realizata din materiale cumparate din Obor, de tip finet. Deci primul meu proiect a fost de tip "patchwork". Tutorialul l-am gasit aici. Un site foarte tare de unde o sa invat o gramada de lucruri :D.



        Din aceleasi materiale, mi-am facut o mica traista pentru papiote, creta, metru. Ea este:


          Next, sortul de bucatarie (design propriu :D), confectionat din materiale de la IKEA, tot patchwork.



         Am folosit cusaturi de patchwork (prima poza) si o cusatura decorativa pentru buzunar (a 2-a poza).
              

                     


      Zilele acestea am terminat o geanta de umar si o perna, pe care am incercat si putin quilting. Am folosit vatelina cumparata din mall Titan, 18 RON/m. La floarea de pe geanta am folosit un tutorial de origami pentru materiale textile :). In rest, conceptie proprie. Rezultate:



si


Deoarece am primit reclamatii cum ca perna de stat pe jos este prea "de fete", urmeaza un alt model, special conceput pentru baieti, din care vor lipsi cu desavarsire floricelele si ciupercutele :). Probabil o sa pun o masina sau un avion, ne mai gandim. :D


Hotarari

Publicat de Mariana 1 comentarii

Am hotarat ca blogul acesta sa serveasca pe viitor si drept carnetel de retete, asa ca pe langa hobby-urlie din categoria "homemade" vor aparea si retete probate, preluate de pe diferite site-uri sau din carti culinare. Sau poate chiar inventate de mine :D (desi mai e ceva cale pana acolo... :) ). O sa fie inca un motivare pentru a-mi imbogati cunostintele de fotografie. Yey! :D