Zilele acestea mi-am luat la serviciu mai mereu un amestec de migdale cu stafide, caise uscate si seminte de floarea soarelui. Asa am observat cat de gustoasa e combinatia migdale-stafide. Drept urmare, ieri, cum am ajuns acasa, pac m-am apucat de amestecat ingrediente. Nici macar nu am mai stat sa caut vreo reteta. Totul a fost facut la ochi si la gust.
Au iesit niste prajitureleee, miam-miam. Normal ca m-am simtit tare mandra de inventia mea si am notat imediat in carnetel combinatia castigatoare (eu uit foarte repede :D).
Ce ziceam?
A, da! Deci sa o scriu si pe minunatul blog, poate o incearca cineva si isi va spune “Waa, ce bine ca am descoperit reteta asta simpla, rapida si gustoasa!” :D. Initial am avut in minte ceva gen “blat-crema intinsa peste el” dar apoi am decupat floricelele si am pus doar cate o lingurita de crema pe fiecare. A ramas ceva crema pe care am mancat-o cu spor direct cu lingurita :D .
Deci:
Blat
un pumn de migdale (eu am un pumn mic)
stafide pana cand compozitia devine lipicioasa si se poate modela
fulgi de nuca de cocos, dupa gust
Toate ingredientele se amesteca in blender. Se formeaza o bila si se intinde cu mana pe o suprafata de pe care se poate apoi decupa.
Crema
un pumn caju
1/2 pahar apa
2 Lg sirop de agave / miere
1 lg pudra de carob / cacao
Toate ingredientele ---> blender.
Se decupeaza compozitia-blat si se orneaza cu compozitia-crema.
Se ning prajiturelele cu fulgi de cocos.
Pam-pam!
Unknown Nu am inca blender dar cu siguranta retea mi-a facut pofta de niste cereale cu lapt ;)