Reteta aceasta este preluata de pe site-ul lui Susan Powers si are ca final un desert gustos si mai ales sanatos. Ce m-a atras la ea a fost blatul de cocos dar pana la urma, am ramas cel mai impresionata de sosul de ciocolata. Are o textura foarte matasoasa, aproape fluida, nu ma mai saturam uitandu-ma la el :))
Mie mi-au iesit 5 tarte mai mici, modelate in forme de 7 cm diametru si inca vreo 4-5 bilute de “aluat”. Sosul mi-a prisosit, dar nu m-am suparat pentru ca a mers de minune ca dip pentru fructe. L-am diminuat cu niste capsuni si portocale :D.
Sa trecem la reteta:
Blatul
- 1 cana cocos uscat
- 1/3 cana ulei de cocos sau de palmier
- 1/2 cana migdale inmuiate in apa cel putin 6 ore
Se mixeaza toate ingredientele in blender, se pune compozitia rezultata in formele de tarta si se trimit la rece.
Crema
- 1/2 cana pudra de cacao sau de carob
- 1/2 cana sirop de agave sau miere
- 1/4 cana ulei de cocos sau de palmier
Mixati toate ingredientele, turnati peste tarte si tineti la frigider cel putin 30 min, pentru a se intari. La aceasta contribuie uleiul folosit, fie el de cocos sau de palmier, ambele avand proprietatea de a se solidifica la temperaturi joase.
Thank you, Susan Powers! :)
A Arata extrem de apetisant, dar am si eu o intrebare. Cam cate calorii au povestile astea?